با به کارگیری این راهکارها و پاکسازی سطوح، می توانید از خود و کارکنان مزرعه خود در برابر آلودگی به ویروس کرونا تا حدود زیادی مراقبت کنید. اگر صفحه به درستی نمایش داده نمی شود میتوانید فایل این مقاله را از اینجا دانلود کنید.

 

DairyNZ Company

این نوشتار را وبسایت DairyNZ متعلق به کشور نیوزیلند به اشتراک گذاشته است و توسط انجمن علمی سلامت گله‌های شیری به فارسی برگردان شده است.

  • مترجمان این مقاله: مجتبی اسدی(دانشجوی کارشناسی علوم آزمایشگاهی دامپزشکی)، نیما کمیلی(دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی)، مهدیه قلی‌پور (دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی)،نسیم قائمی فر(دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی)، ملیکا کسائی (دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی)، پانیذ همتی (دانشجوی کارشناسی بهداشت موادغذایی)، محمّد میرحاج (دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی)
  • زیر نظر: احمدرضا محمّدنیا (دانشیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد)

 

Dairy Farm

 

همانطور که می‌دانید، ویروس کرونا در برخی سطوح تا ۷۲ ساعت زنده می‌ماند و این در حالی است که پاکسازی منظم سطوح، این مدت را به شدت کاهش خواهد داد. حال زمان آن فرا رسیده تا به سطوح داراي تماس مداوم و مكرر مانند دستگیره‌ها، ریل راهرو‌ها و کلید برق توجه بیشتری داشته باشیم.

 

به یاد داشته باشید که استفاده از هرگونه شوینده در دامداری باید از قوانین و ضوابط شرکت لبنیاتی(محل فروش شیر) شما پیروی کند و تأییدیه های لازم را داشته باشد.

با گذشت زمان، هنوز مهمترین راه انتقال این ویروس انتقال از فرد آلوده به دیگری از طریق سرفه یا عطسه می باشد. بنابراین، مهمترین راه‌های کاهش انتشار ویروس کرونا عبارتند از:

  • اگر کسالت دارید، در خانه بمانید.
  • از سرفه و عطسه مستقیم به صورت سایرین بپرهیزید.
  • با شستشوی دست‌ها در طول روز، بهداشت را رعایت کنید.
  • از دستکش برای دوشیدن شیر استفاده کنید.

 

Sanitizing

ضدعفونی کردن سطوح در دامداری؛ با چه موادی؟

هر دامداری، ذخیره‌ای آماده از شوینده ها و مواد شیمیایی ای که برای ضدعفونی سطوح بر علیه میکروب‌ها(شامل باکتری‌ها و ویروس‌ها) استفاده می شوند را دارد.

شیوه معمولی شستشوی شما، محل‌هایی که با شیر در ارتباط است را ایمن می سازد.

لازم به ذکر است این نکته با مرور زمان ممکن است دستخوش تغییر گردد و این نکته، تفسیر ما از اطلاعات موجود تا به امروز می باشد.

جدول زیر خلاصه‌ای از مواد مصرفی مختلف برای ضد عفونی کردن سطوح می باشد. این مواد را در دو دسته‌بندی برای استفاده در داخل دامداری و خارج از دامداری تقسیم کرده ایم.

سطوح داخل دامداری

سطح

مواد مصرفی و شیوه استفاده

مکانیسم اثر

دست‌ها

آب و صابون.

شستشوی دست‌ها بعد از درآوردن دستکش، رسیدن به منزل و ...

صابون با چربی های سطحی ویروس واکنش می دهد و آن‌را از روی سطح جدا می کند و به وسیله آب شسته می شود.

سطوح سخت و محکم
مانند؛ خرچنگی‌ها، سطوح لاستیکی، ریل‌ها و راهرو‌ها

محلول شوینده اسیدی

این مواد پس از استفاده با آب داغ، قابلیت بازیافت دارد.

برای ضدعفونی یا پاک کردن ریل‌ها، راهرو‌ها، کانال‌ها و محل‌هایی که مکرر در تماس هستند استفاده کنید. پوشیدن دستکش در حین استعمال ضروری است.

شوینده های اسیدی حاوی اسید‌های غیر ارگانیک ، مثل: فسفریک اسید یا سولفوریک اسید، و یا اسید های ارگانیک، مثل: لاکتیک اسید، سیتریک اسید و... . این مواد در تخریب ارگانیسم‌های ناخواسته سطوح مثل ویروس‌ها مؤثر هستند.

دیوار ها و کف

از موادی که برای شستشوی دیواره‌ها و کف دامداری تهیه شده اند با توجه به دستورالعمل آن استفاده کنید.

رقت های ۱۰۰ تا ۲۰۰ PPM از محلول هیپوکلریت(کلرین) و مدت زمان تماس ۲ دقیقه برای کشتن ویروس کافی می‌باشد. غلظت های بسیار بالا میتواند خورنده باشد.

از تجهیزات محافظت فردی مناسب مثل ماسک و دستکش و... استفاده نمایید.

هیپوکلریت با از بین بردن پروتئین و ماده وراثتی(RNA) بخصوص بر علیه ویروس‌ها مؤثر می باشد.

 

سطوح خارج دامداری

سطح

مواد مصرفی و شیوه استفاده

مکانیسم اثر

دست‌ها

آب و صابون.

دست‌های خود را مرتب پس از درآوردن دستکش، زمان رسیدن به منزل و... بشویید و از تماس صورت بپرهیزید.

از دستمال‌های برپایه الکل ۷۰٪ مثل: دستمال‌های آنتی باکتریال و دستمال شیردوشی تنها زمانی که دسترسی به آب و صابون ندارید استفاده نمایید.

صابون با چربی‌های سطحی ویروس واکنش می دهد و آنرا از روی سطح جدا می کند و به وسیله آب شسته می شود.

روپوش و لباس کار

مواد شوینده مخصوص لباس‌شویی همراه با آب گرم/داغ.

البسه کار را به شیوه قبل بشویید و در صورت امکان هر روز این‌کار را تکرار کنید.

همه شوینده‌ها بر علیه باکتری‌ها، اغلب قارچ‌ها، مخمر‌ها و ویروس‌ها مؤثرند.

وسایل الکترونیکی و سطوح نرم

برای مثال صفحه لمسی، قاب موبایل یا تلفن، دسته موتور، فرمان و...‍

دستمال های برپایه الکل ۷۰٪ مثل: دستمال‌های آنتی باکتریال و دستمال شیردوشی

برای پاک کردن سطوح استفاده کنید و در هوای آزاد خشک کنید.

اگر دستمال قبل از استفاده خشک شده است قابلیت مصرف نخواهد داشت.

اتانول در عرض ۳۰ ثانیه با تخریب پروتئین‌ها و ماده وراثتی(RNA) ویروس‌ها را از بین می‌برد.

بهترین نتایج در رقت ۷۰٪ الکل بدست می‌آید.

سطوح پلاستیکی و ظریف
برای مثال: کلید برق، کنترل، دستگیره در، دستگیره یخچال، فلاش تانک دستشویی و ...

محلول هیپوکلریت رقیق شده

محلولی با ترکیب ۱۰۰ تا ۲۰۰ PPM یا کلرین فعال ۰.۰۱ تا ۰.۰۲ ٪ را در قوطی اسپری تهیه کنید. محلول را بر روی پارچه‌ای برای تمیز کردن سطوح در تماس مکرر   اسپری کنید.

(توجه شود این فرآورده معادل محصولی با ۱۴۰ گرم در لیتر کلرین می باشد. ۱.۵ میلی لیتر محلول را به ازای یک لیتر آب برای تهیه کلرین با غلظت ۲۰۰ PPM ترکیب کنید.)

هیپوکلریت با از بین بردن پروتئین و ماده وراثتی(RNA) بخصوص بر علیه ویروس‌ها مؤثر می باشد.

 

توجه داشته باشید که برخی مواد مصرفی ضد عفونی کننده سطوح خانگی یا دامی حاوی مقادیری از ترکیبات آمونیوم چهارتایی یا نونیل فنول اتوکسیلات هستند. این مواد را در مکان هایی که با شیر در ارتباط هستند نمی توان استفاده کرد و بنابراین در داخل دامداری مجاز نیستند.

 

برخی از سطوح داراي تماس مداوم و مكرر

محل‌هایی که برای ضد عفونی در این دسته قرار میگیرند شامل:

  • دستگیره در و کلید برق
  • جعبه تقسیم برق، محل ارتباط، خروجی‌ها، کلید خطر
  • سوییچ پمپ خلاء
  • کنترل‌های سیستم شستشو
  • فیلتر شیردوشی
  • خودکار و کاغذ
  • پیش‌بند، کمربند و آستین شیردوشی مشترک
  • راهرو‌ها، قفل‌ها و نرده‌ها
  • لوله‌های شیر، خرچنگی و وسایل ضدعفونی سرپستانک
  • شیر و شلنگ آب
  • دستگیره‌های انبار و سردخانه(یخچال)
  • دستگیره‌های ماشین، کلید‌ها، فرمان و دسته دنده

 

Ventilatoren

این ویروس تا چه زمانی روی سطوح مختلف زنده می ماند؟

برخی سطوح برای زنده ماندن و مخفی شدن این ویروس بهترند. متأسفانه این ویروس بر روی سطوح درخشان و سخت که به وفور در دامداری وجود دارند به خوبی زنده می ماند.

ماده یا سطح

مدت زمان

توضیحات

هوا

۳ ساعت

مدت زمانی که ویروس کرونا در قطرات تنفسی زنده می‌ماند.

بنابراین اگر امکان رعایت فاصله ۲ متری نیست، از ماسک استفاده کنید.

مس

۴ تا ۸ ساعت

مس قدرت بالایی در از بین بردن ویروس دارد.

مقوا

۲۴ ساعت

بر اساس پژوهش ها، مدت زمانی که هیچ اثری از بقای ویروس مشاهده نشده است. این مورد برای سطوح متخلخل راهنمای خوبی است.

استیل ضد زنگ

۴۸ ساعت

بر اساس پژوهش ها، مدت زمانی که هیچ اثری از بقای ویروس مشاهده نشده است.

این مواد، بسیاری از سطوح سخت و درخشانی که در دامداری مشاهده می شوند را شامل می شوند.

پلاستیک

۷۲ ساعت

 

MAsk and alcohol

 

خلاصه مطلب این که:

  • در ابتدای امر، از آنجا که مواد آلی(خاک، مدفوع و...) اکثر مواد ضدعفونی را غیر فعال میکنند، پاکسازی سطوح بخش ضروری ضد عفونی به شمار میرود.
  • فقط از موادی که به طور معمول در دامداری استفاده می شوند و مطابق با قوانین و الزامات نهاد های نظارتی هستند استفاده کنید.
  • در هنگام استعمال مواد شوینده از دستکش یکبار مصرف یا قابل شستشو استفاده کنید.
  • برای رعایت بهداشت دست از آب و صابون برای شستشو در مواردی که آلوده شده‌اند استفاده کنید. در صورتی که دست‌ها ظاهراً تمیز هستند اما با سطوح مختلف در تماس بوده اند، از شوینده های بر پایه الکل یا آب و صابون استفاده کنید.
  • در هنگام تهیه و حمل محلول‌های ضد عفونی از دستکش استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از پرتاب شدن ماده ضدعفونی به چشم، از عینک محافظ استفاده کنید.

 

بیشتر کارخانه های محصولات لبنی دارای الزاماتی هستند که اجازه استفاده از ترکیبات آمونیوم چهارتایی(مثل:‌بنزالکونیوم کلراید) و نونیل فنول اتوکسیلات ها در سطوح در تماس با شیر را نمی‌دهند. این ترکیبات به خصوص در اسپری‌های خانگی، پاک کننده های سطوح، وایتکس خانگی و مواد ضدعفونی حیوانات می‌باشد که برای استفاده در دامداری مجاز نیستند.

اگر در مورد یک محصول خاص مطمئن نیستید، با کارخانه لبنیات مورد قرارداد خود مشورت کنید.

متن اصلی این مقاله را در نسخه انگلیسی وبسایت می توانید مشاهده نمایید.

 

108 1

در این مقاله تلاش میکنیم به شما تمام شواهد علمی در این زمینه را نمایش دهیم... اگر صفحه به درستی نمایش داده نمی شود میتوانید فایل این مقاله را از اینجا دانلود کنید.

این نوشتار را جفری اسمیت دامپزشک، متخصص طب نشخوارکننده و عضو هیئت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه ایالت کارولینای شمالی به اشتراک گذاشته است و توسط انجمن علمی سلامت گله‌های شیری به فارسی برگردان شده است.

  • مترجمان این مقاله: مهدیه قلی‌پور (دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی)، ملیکا کسائی (دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی)، پانیذ همتی (دانشجوی کارشناسی بهداشت موادغذایی)، بهنام بیداریان (دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی)، محمّد میرحاج (دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی)
  • زیر نظر: احمدرضا محمّدنیا (دانشیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد)

در حالی که کروناویروس در صدر اخبار بین‌المللی قرار گرفته است، نگاهی به سویه هایی از این خانواده که انسان‌ها و گاو‌ها را مبتلا میکنند می‌اندازیم.

Can I catch coronavirus from my cows Page1 Image2

نمایی از ساختار ویروس کرونا که میکروسکوپ الکترونی ثبت کرده است. به ساختار های تاج مانند بر آمده از سطح ویروس توجه کنید.

در زمانی که این مقاله را می نویسم، ترس جهانی بخاطر همه گیری کرونا ویروس و میزان مرگ و میر آن روز به روز در حال افزایش است و آخرین رخداد انسانی این ویروس مربوط به سویه ای که آنرا کووید-۱۹ می نامیم به‌وجود آمده است.

در سال ۲۰۰۳ ، شیوع دیگری از کرونا ویروس با نام سندروم زجر تنفسی حاد (SARS) رخ داد. خاستگاه این ویروس از چین در اواخر ۲۰۰۲ شروع شد و در سال ۲۰۰۳ کشورهای زیادی را درگیر کرد. این ویروس حدود ۸۱۰۰ مبتلای قطعی در ۲۷ کشور دنیا داشت و جان ۷۷۵ تن از آنان را گرفت.

شیوع دیگری از کرونا ویروس در سال ۲۰۱۲ در عربستان سعودی به نام سندروم تنفسی خاورمیانه (MERS) داشتیم که جان بیش از ۸۵۰ نفر را گرفت.

با اینکه هنوز منشأ دقیق و درستی برای این کروناویروس های تنفسی تأیید نشده است، اما به احتمال زیاد از حیوانات به انسان منتقل شده اند. به طور مثال، ویروس SARS به واسطه گربه ها از خفاش به انسان منتقل شد و دانشمندان به همین ترتیب درمورد MERS گفتند به واسطه شترها از خفاش به انسان منتقل گردید.

تا به حال منشأ دقیق این ویروس جدید (کووید-۱۹) مشخص نشده است؛ این در حالیست که شواهد تازه ای مبنی بر انتقال آن از طریق پستاندار در معرض انقراضی به نام پانگولین (مورچه خوار پولک زرهی) از خفاش به انسان یافت شده است. این گونه که شبیه آرمادیلو (پستاندارهای اولیه) است، در طب سنتی چین پرطرفدار بوده و در بازار غذاهای دریایی در شهر ووهان که برای اولین بار شناسایی شده است به فروش می رسد.

اغلب دامداران با شنیدن نام کروناویروس به سمت یکی از دلایل اسهال در گوساله های جوان یا بیماری های تنفسی در گاو بالغ می روند. پس به طور طبیعی این سوال به وجود می آید که: آیا ممکن است از گوساله ها به کروناویروس مبتلا شویم؟ آیا ممکن است کروناویروس گاوی جهش پیدا کند و انسان ها را مبتلا کند؟

پاسخ کوتاه این پرسش خیر !! است؛ یا حداقل بسیار محال! خانواده کروناویروس گروهی متنوع از RNA ویروس ها هستند که بخاطر ساختار های شبیه تاج بر روی سطح آنها شناخته می شوند. سویه هایی که بیماری تنفسی در انسان را بوجود می آورند با سویه هایی که گاوها را مبتلا میکنند، متفاوت هستند. در یک تقسیم بندی ساده، کرونا ویروس گاوی در زیرگروه 2a و تمام کروناویروس های تنفسی انسان در زیر گروه 2b قرار میگیرند.

بیماری در گاو

سه مجموعه علامت متفاوت و قابل تفکیک در بیماری های مرتبط با کرونا ویروس در گاو مشاهده می شود. اول از همه اسهال در گوساله های جوان میتواند بخاطر کروناویروس باشد. این ویروس با تخریب سلول های اپیتلیال روده باریک اسهال ملایم تا شدیدی را به همراه دارد که بین ۴ تا ۷ روز طول می کشد. گوساله ها معمولاً در سنین یک تا سه هفتگی درگیر می شوند. اسهال هایی که در سنین بالای یک ماه رخ می دهد معمولاً به دلیل کرونا ویروس نیستند مگر اسهال خونی زمستانه. بیماری دوم رایج که به واسطه کروناویروس ها در گاو رخ میدهد اسهال خونی زمستانه است. این بیماری گوارشی به شدت واگیر بوده و بیشتر در زمستان، گاوهای شیری که در جایگاه بسته نگه داری می شوند را مبتلا می کند.

شایع ترین علامت آن اسهال پرتابی در گروهی از گاوهای شیری گله می باشد. این اسهال معمولاً حاوی لکه های خون است. گاو های مبتلا معمولا اشتها ندارند و تولید شیر آن ها به شدت کاهش می یابد. با شیوع اسهال زمستانه، دامداران معمولاً بوی تند و نا خوشایندی را از بهاربند ها توصیف میکنند. این اسهال معمولا با مایع درمانی و درمان های متداول با گذشت یک هفته پس از شروع، بهبود می بابد و نرخ مرگ و میر پایینی دارد.

در نهایت، تحقیقاتی مبنی بر حضور کرونا ویروس در کمپلکس‌های تنفسی نشخوار کنندگان وجود دارد. درمورد نقش حقیقی کروناویروس ها در پنومونی(ذات الریه) نشخوارکنندگان اطلاعات ضد و نقیضی وجود دارد. مطالعات متعددی کروناویروس را به عنوان ویروس مهمی در پیشروی بیماری تنفسی نشان میدهند و از طرفی سایر مطالعات ارتباطی بین شیوع پنومونی و میزان حضور کروناویروس در گله پیدا نکردند.

حداقل در ۳ مطالعه، دانشمندان نتوانستند پس از آزمایش های تجربی بااستفاده از کروناویروس گاوی، علائم بالینی بیماری تنفسی در گاو ها را پدید آورند این در حالی است که مطالعات دیگری این ویروس را در گاوهای سالم ردیابی کردند. در مطالعات دیگری با آلودگی تجربی کورناویروس، علائم پنومونی مشاهده گردید و در مطالعات دیگری دیده شده که ویروس در گوساله هایی که پنومونی دارند بیشتر از آنهایی که سالم هستند ردیابی می شود

بلاخره کدام ویروس؟

جالب اینجاست که هنوز مشخص نیست ویروسی که منجر به اسهال گوساله، اسهال خونی زمستانه و بیماری تنفسی می شود، کاملا یکسان هستند یا متفاوت. کروناویروس گاوی که منجر به این سه بیماری مجزا می شود ممکن است همان ویروس باشد یا تفاوت های اندکی داشته باشد.

مطالعات متعددی اظهار کرده اند که کروناویروس‌های گاوی که روده را درگیر میکند، از نظر ژنومی همان کروناویروس‌های تنفسی هستند این درحالی است که در مطالعات دیگری تفاوت های کوچکی بین آنها یافت شده است. در حال حاضر هنوز مطمئن نیستیم آیا کرونا ویروسی که باعث اسهال می شود همان کروناویروسی است که پنومونی به همراه دارد یا با هم تفاوت دارند.

واکسنی تجاری در ایالات متحده برای ایمنی در مواجهه با کرونا ویروس وجود دارد. این واکسن به صورت استنشاقی داخل بینی برای پیشگیری از اسهال کروناویروسی گوساله ها مورد استفاده قرار میگیرد و جالب آنجاست که به نظر می رسد با استفاده از این واکسن در گاو بالغ در زمان شیوع اسهال خونی زمستانه، میتوان از آن پیشگیری کرد.

سویه انسان در برابر سویه گاو؟!

اولین بار، کروناویروس انسان در سال ۱۹۶۷ جداسازی شد و با کرونا ویروس گاوی از دید ژنتیکی شباهت بالایی داشت. با این حال نشان داده شد که این عامل به صورت اختصاصی یک گونه را درگیر می کند و انسان را نمیتواند آلوده کند.

این ویروس ها از مولکول های خاصی به نام اسید های سیالیک برای اتصال به سلول میزبان استفاده می کنند، اما برای اینکه ویروس ها بتوانند وارد سلول بشوند به پروتئین های دیگری نیاز دارند. در مطالعات آزمایشگاهی با استفاده از سلول های انسانی نشان داده شده است که ویروس کرونای اختصاصی گاو توانایی اتصال به سلول های اپیتلیال مجاری هوایی را دارد اما توانایی ورود به این سلول ها را نداشته است.

با وجود شباهت ژنتیکی بالای سویه های مختلف کروناویروس ها دانشمندان بسیاری دامنه میزبان کوچکی برای آنها متصورند. در همه گیری های انسانی قبل از کووید-۱۹، حامل هایی مثل خوک، مرغ، اردک و شتر ها نقش داشتند اما گاو ها نقشی نداشتند. ما هرگز نمیتوانیم با قاطعیت بگوییم، اما احتمال اینکه سویه انسانی کروناوویروس از گاو منتقل شده باشد بسیار ضعیف است.

با پاسخ به سوال اصلی مطرح شده در عنوان این نوشتار جمع بندی می کنم: آیا ممکن است کروناویروس از گاو به دامپزشکان منتقل شود؟ خیر!

منبع این مقاله وبسایت هواردز دیری من می باشد. برای مشاهده نسخه انگلیسی می توانید به صفحه این مقاله در وبسایت انگلیسی انجمن مراجعه نمایید.

 
انجمن علمی سلامت گله های شیری با همکاری  شرکت مدیران تحلیلگر سپاهان، انجمن جراحی دامپزشکی ایران و انجمن علمی دامپزشکی برگزار می کند:
 
 
 "سمینار علمی - آموزشی نرم افزار مدیریت گله، مدیران"
 
 
✅دو شنبه، ۲۷ خرداد ماه، تالار اجتماعات و آمفی‌تئاتر دانشکده دامپزشکی
 
✅از ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۹:۳۰
 
⭕️با تدریس جناب آقای مهندس وکیلی و با حضور دکتر نیما فرزانه عضو هیئت علمی دانشکده دامپزشکی و سرکار خانم دکتر مرضیه فائزی از گروه دام آسا
 
علاقمندان می توانند با مراجعه به دفتر انجمن سلامت گله های شیری دانشگاه فردوسی مشهد واقع در دانشکده دامپزشکی، از طریق ارتباط با روابط عمومی انجمن سلامت گله‌های شیری @herdhealth_fum و یا تماس با شماره
+989196681002(میرحاج) نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.
Modiran co Seminar
 
 

روز ۲۵ آوریل توسط سازمان بهداشت جهانی (OIE) و اتحادیه انجمن های دامپزشکی (WVA) ، به منظور افزایش سطح آگاهی عمومی در رابطه با اهداف و نقش مهم دامپزشکی در جهان، به عنوان «روز جهانی دامپزشکی» نامگذاری شده است .

World Veterinary Day logo

 

هر ساله، سازمان جهانی بهداشت دام، OIE و اتحادیه انجمن های دامپزشکی WVA یک عنوان موضوع را برای روز جهانی دامپزشکی به عنوان شعار آن سال انتخاب کرده و اعلام می‌دارند. امسال یعنی سال ۲۰۲۰ میلادی، تمرکز اصلی بر محافظت از محيط زيست براي بهبود سلامت حيوانات و انسان است که نه تنها بر اهمیت پرورش اصولی و سلامت حیوانات، بلکه در نقش محافظت از محیط زیست در سلامت و بهبود زندگی حیوانات و انسان‌ها تاکید می‌کند .

البته به نظر می‌رسد در سال جاری به دلیل شیوع بیماری کووید-۱۹ در بسیاری از نقاط جهان و درگیری شدید اذهان عمومی به این موضوع و محدودیت شدید در برگزاری هرگونه گردهمایی و برنامه حضوری، برنامه خاصی برای این روز تدارک دیده نشده است .

روابط عمومی انجمن سلامت گله های شیری نیز فرارسیدن این روز را به همه دامپزشکان و سایر رده های حرفه دامپزشکی در سرتاسر جهان از جمله همکاران دامپزشکی کشورمان تبریک می‌گوید.

 

منبع این خبر وبسایت حکیم مهر می باشد.

 

 

انجمن علمی سلامت گله‌های شیری با همکاری انجمن جراحی دامپزشکی ایران، انجمن علمی دامپزشکی و  بخش مامایی و تولید مثل دانشکده دامپزشکی برگزار می کند:

 

سمینار علمی-کاربردی شیر، شاخصی از سلامت گله

 

این سمینار علمی در تاریخ ۲۱ اسفند ماه سال ۱۳۹۷ در آمفی تئاتر دانشکده دامپزشکی برگزار خواهد شد. محور های این سمینار به شرح زیل می باشد:

 

  • شاخص های بیوشیمیایی شیر
  • آزمایشات در مراکز جمع آوری شیر
  • نقش مایکوتوکسین‌ها بر سلامت گله
  • مانیتورینگ عوامل سقط جنین در شیر مخزن
  • کاربرد کشت و آنتی‌بیوگرام در مدیریت ورم پستان
  • اهمییت سلول‌های سوماتیک(SCC) در مدیریت ورم پستان

 

سخنرانان این رویداد جناب آقای دکتر بابک خرمیان، دکتر محمد ریاحی، خانم دکتر مرضیه فائزی، خانم دکتر فاطمه فاضل، خانم دکتر حمیده کلاته رحمانی و جناب آقای دکتر نیما قهرمانی می باشند که به تفضیل محور های این سمینار را توضیح خواهند داد. برای ثبت نام در این سمینار میتوانید از طریق شماره تماس  پوستر اقدام به ثبت نام نمایید و یا از طریق تلگرام با روابط عمومی انجمن سلامت گله‌های شیری ارتباط بگیرید.

 Milk an indicator of herd health

زیر مجموعه ها